Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Huis in huis

Jaar
Locatie
Okkenbroek
Type
Woningbouw
Opdrachtgever
Particulier
Status
In uitvoering

Het ontwerp gaat uit van het ‘box in een box’ principe. De opdrachtgevers konden een prachtige ruimte kopen namelijk de deel van een boerderij in Okkenbroek; rust, uitzicht, vrijheid en een zee aan ruimte. Aangezien het grootste deel van hun budget in het nog ongeïsoleerde casco zit aan ons de vraag om in deze ruimte een warme verblijfsruimte te ontwerpen, een huis in een huis.

Het ontwerp gaat letterlijk uit van het huis in het huis, dit huis definieert de omliggende ruimte. Deze tussenruimte genereert kwaliteit en groeimogelijkheden. Welke activiteiten in de tussenruimte zullen gaan plaats vinden is afhankelijk van het seizoen, de ligging, de relatie met buiten en met het huis.

De prachtige eikenhouten constructie in de bestaande boerderij wordt geheel in takt gelaten. Met respect voor het handwerk van begin vorige eeuw wordt het nieuwe volume ‘tussen’ het bestaande geplaatst. Het nieuwe huis wordt opgebouwd met houtskeletbouw elementen met een hoge isolatie waarde. Hiermee wordt een behaaglijke binnenruimte gemaakt voor de koude wintermaanden. Op de begane grond wordt geleefd; woonkamer en keuken met een relatie met de binnen-buitenruimte van de boerderij. Op de verdieping liggen twee royale slaapkamers en een badkamer.

De opdrachtgevers zullen het huis grotendeels zelf gaan bouwen. Door het minimale budget wordt gezocht naar alternatieve materialen, hergebruik van bouwmaterialen, voor het bekleden van de gevel zijn we nog verschillende opties aan het onderzoeken.