Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Loftwoningen Smart Height Westerpark West

Jaar
Locatie
Amsterdam
Type
Woningbouw
Opdrachtgever
Pinnacle
Status
Werkvoorbereiding

Aan de zuidzijde van het Westerpark langs de Haarlemmerweg ligt een strook kantoorgebouwen die de komende jaren getransformeerd worden tot een levendig woongebied. Het stedenbouwkundige plan zoals door MVRDV gemaakt gaat uit van differentiatie in gebouwvorm, uitstraling en woningtypologie. Met als resultante een aantrekkelijk, groen en divers woongebied dat aansluit op het Westerpark en de omliggende buurten van Amsterdam West. Kavel 3c is onderdeel van het deelgebied ‘Westercampus'. Deze campus is ontworpen als een serie woontorens met openbaar toegankelijke tuinen die elke toren een eigen plek geeft.

Image

Het woongebouw op kavel 3C telt 6 verdiepingen en ligt op de hoek van de campus. De keuze om juist op kavel 3C compacte loftwoningen te realiseren heeft te maken, met de geringe omvang van de footprint.  Door te kiezen voor vier woonlagen i.p.v. zes wordt lucht, licht en ruimte gevonden. Middels een insteekverdieping verkrijgen we het gewenste oppervlak en een appartement met een fraaie woonkwaliteit.  De ruimte heeft door de open hoeken een optimale daglichttoetreding en vrij uitzicht.

Image

De gevel heeft door de hoogte van de loftwoningen een eigen schaal gekregen. Het gebruik van beton geeft het gebouw een no-nonsens uitstraling. Het glas maakt het gebouw licht en open. Ter plaatse van de voorzieningen en de slaapruimte op het entresol wordt het licht gefilterd door de prefab betonelementen, een ‘brise soleil’. Ze bieden privacy  aan de intiemere plekken van de ruimte.