Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Medispa Body Vital

Jaar
Locatie
Houten
Type
Utiliteitsbouw
Opdrachtgever
Body Vital

In 2011 kwam Sietske Wieman, eigenaresse van Body & Vital, met de vraag of wij haar konden helpen met het zoeken naar een geschikte locatie voor een nieuw onderkomen van haar onderneming. Na een zoektocht waarbij we verschillende studies op diverse locaties hebben verricht zijn we uitgekomen op een kavel aan de Kruisboog in Houten.

Het gebouw kenmerkt zicht door de ingetogen wijze waarop het programma in de volumes is georganiseerd. Privacy en een sereniteit waren dan ook belangrijke uitgangspunten die door de opdrachtgever zijn meegegeven bij het maken van het ontwerp. Door twee volumes te maken hebben we een patio gecreëerd waarom heen behandelruimten liggen. Hierdoor krijgen deze ruimten daglicht en door de afstand ontstaat een gevoel van privacy. De ligging van het volume aan het plein heeft er toe geleid dat de kop van het volume open is gemaakt, hierdoor nodigt het gebouw uit tot binnenkomen en gaat het een relatie aan met de omgeving. BLAUW architecten heeft zowel het exterieur als het interieur ontworpen van de Medispa. 

Duurzaamheid is voor Body & Vital een belangrijk thema. Bij het ontwerp van nieuwe pand in Houten zijn daarom duurzame oplossingen toegepast die zowel milieuvriendelijk zijn als dat ze het comfort verhogen. Zo is het hoge volume aan de patio op het zuiden ontworpen waardoor het de zon weg neemt uit de behandelruimten in het tegenover gelegen lage volume. Regenwater wordt geïnfiltreerd en het bouwsysteem bestaat uit slimme bouwblokken met hoge een Rc waarde waarmee veel materiaalgebruik wordt gereduceerd.