Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Interieurs CPO Amstelwijck

Locatie
Amsterdam
Type
Interieur
Opdrachtgever
Verschillende particulieren
Status
Opgeleverd

Van modern tot klassiek

Als architect hebben we het collectief ondersteund van ontwerp tot oplevering. Nadat we het gebouw tot bestek en bouwvergunning hadden uitgewerkt hebben we  de uitvoering begeleid samen met de directievoerder. De deelnemers kregen na oplevering een casco woning. Voor 11 deelnemers hebben we het interieur van de woningen ontworpen. Samen met een stylist en interieurbouwers hebben we van keukens, badkamers en kasten tot lichtplannen, stoffering en kleuradvies voor de woningen uitgewerkt. Dit tweede deel van de opgave maakte het particulier opdrachtgeverschap compleet. Door de verschillen tussen de bewoners was elke opgave anders, van heel modern en strak tot klassiek modern, van gietvloer tot wit marmer.

We hebben samen met de bewoners een gebouw gemaakt dat zowel op woningniveau als op gebouwniveau een antwoord is op 18 verschillende vragen. Een bijzonder inspirerend proces met een passend eindresultaat voor elke bewoner.     

Image

Theo van Doesburg

De bewoners wilden graag een entree met een chique uitstraling. Door het opengevelmetselwerk van het trappenhuis over de hoogte van het blok valt gefilterd licht binnen in combinatie met de warme kleurstelling, de royale armaturen en de getegelde vloer krijgt het trappenhuis een uitstraling met allure. Het tegelpatroon van de vloer is een afgeleide van een schilderij van Theo van Doesburg. Die een inspiratie vormde voor Cornelis van Eesteren, hij maakte het stedenbouwkundige uitbreidingsplan Amsterdam zuid (1930) dat aan de overzijde van Zuidelijke Wandelweg is gelegen.

Duurzaam

Het woongebouw is ontworpen met een gezonde duurzaamheidsambitie. De woningen hebben een individuele warmtepomp gecombineerd met een gebalanceerd ventilatie systeem met een warmte terugwin systeem. Het hemelwater wordt vanaf het dak naar de wadi geleid, het hemelwater dat van de balkons komt wordt via infiltratie kratten terug in grond onder de tuinen aan de achtergevel gebracht. In de parkeergarage zijn voorzieningen meegenomen voor het opladen van elektrische auto’s. En op het dak zijn voorzieningen getroffen voor het plaatsen van zonnepanelen.